ZELENI FORUM! najbolji ne-tematski forum na netu

ludi do jaja(i jajnika)!!!
 
Početna stranicaCalendarGalleryFAQPretraľnikRegistracijaČlanstvoKorisničke grupeLogin

Share | 
 

 JUHE

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
mAla
zlato moje
zlato moje


Broj postova : 2469
Age : 47
Registration date : 02.06.2007

PostajNaslov: JUHE   sri kol 08 2007, 00:17

Tražim dobar recept za riblju juhu.....
[Vrh] Go down
Korisnički profil
dadinjo
zlato moje
zlato moje


Broj postova : 1208
Age : 40
Registration date : 11.06.2007

PostajNaslov: Re: JUHE   sri kol 08 2007, 18:12

Ubaciš ribu u lonac s vodom, začiniš, prokuhaš i to je to.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
mAla
zlato moje
zlato moje


Broj postova : 2469
Age : 47
Registration date : 02.06.2007

PostajNaslov: Re: JUHE   pet kol 10 2007, 21:31

Dadinjo.....molim te recept za fiiiiiiiinu bijelu juhu......
[Vrh] Go down
Korisnički profil
dadinjo
zlato moje
zlato moje


Broj postova : 1208
Age : 40
Registration date : 11.06.2007

PostajNaslov: Re: JUHE   sub kol 11 2007, 17:39

U lonac s vodom ubacimo pileću sitninu, korijen mrkve i peršuna izrezan na kolutiće i rižu (ne previše jer će juha biti pregusta). Kad se povrće i riža skuhaju, doda se malo vrhnja i brašna da bi dobili na gustoći. Prokuhati još 2-3 minute i gotovo.
A ima i drugi recept.
Navedeno povrće lagano popržiti na masnoći, dodati malo brašna i kad požuti zaliti vodom. Dodati sitninu, rižu, malo kopra i peršunov list. Kad se riža skuha dodati vrhnje, posoliti i popapriti.
Takva juha može poslužiti kao samostalno jelo jer se jede s kruhom (po ukusu).
Dobar tek. mahmah
[Vrh] Go down
Korisnički profil
mAla
zlato moje
zlato moje


Broj postova : 2469
Age : 47
Registration date : 02.06.2007

PostajNaslov: Re: JUHE   sub kol 11 2007, 19:47

Nisam ju kuhala već godinama pa sam zaboravila....hvala ti......Baš me zanima sutrašnja reakcija ukućana......možda mi spakuju kofer i bace pred vrata hmmmmm
[Vrh] Go down
Korisnički profil
dadinjo
zlato moje
zlato moje


Broj postova : 1208
Age : 40
Registration date : 11.06.2007

PostajNaslov: Re: JUHE   ned kol 12 2007, 13:59

mAla je napisao/la:
Nisam ju kuhala već godinama pa sam zaboravila....hvala ti......Baš me zanima sutrašnja reakcija ukućana......možda mi spakuju kofer i bace pred vrata hmmmmm
hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
Bit će dobro ako dobiješ kofer... tući_po_guzi
[Vrh] Go down
Korisnički profil
mAla
zlato moje
zlato moje


Broj postova : 2469
Age : 47
Registration date : 02.06.2007

PostajNaslov: Re: JUHE   ned kol 12 2007, 14:09

ups.....morala sam odustat od bijele juhe......najavili su mi koturanje po stepenicama.....
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Gost
Gost



PostajNaslov: Re: JUHE   ned kol 12 2007, 14:21

mAla je napisao/la:
Tražim dobar recept za riblju juhu.....



Kuhana riba

1 kg ribe, 1 1/2 l vode, kašika sirceta, malo lovorovog lista, 4 - 5 kašika
ulja, 1 glavica luka, so, biber u zrnu i zeleni peršun
Riba se ocisti i opere. U vodu se stavi so, sirce, biber, luk, lovorov i
peršunov list i ostavi da prokuha. Zatim se u tu vodu stavi riba i
polagano kuha 15 - 20 minuta (najbolje se kuha ako se smjesti u užu,
dugacku tepsiju, riba je kuhana, kada se meso na hrptu odvaja od
kostiju)
Nakon toga se riba oprezno izvadi, stavi na
tanjir i prelije vrucim uljem ili rastopljenim maslacem i pospe sitno
iscjecakanim peršunom. Kuhana riba se može jesti i hladna. U tom
slucaju prelije se uljem i sircetom ili posluži se majonezom.
Od slatkovodnih riba mogu se kuhati štuka i smud, a od morskih zubatac,
lubin i trilija. Uz ovako pripremljenu ribu služi se barem krompir i
dr.

Riblji paprikaš

1 kg slatkovodnih riba, 6 kašika ulja, 2 - 3 glavice luka, kašikica
crvene paprike, 5 - 6 kašika pavlake, kašika paradajza, 2 kašike
brašna, pola limuna i so Ribe se ociste, operu, ocijede,
posole, natope limunovim sokom i ostave da se usole. Zatim se izrežu na
komade, uvaljuju u brašno i peku na vrucem ulju. Pecena riba se izvadi
i ostavi na toplo mjesto pa se pravi umak. Na ulju se poprži sitno
isjeckani luk i kada porumeni, pospe se brašnom, poprži, zalije vodom
ili juhom, doda mu se paprika i paradajz i na kraju pavlaka. Kada umak
uzavri, prelije se preko pecene ribe. Uz riblji paprikaš se služi
kuhana riža ili krompir, ili palenta. Riblji paprikaš se pravi od soma,
štuke, šarana i dr.
[Vrh] Go down
Sponsored content




PostajNaslov: Re: JUHE   Today at 09:48

[Vrh] Go down
 
JUHE
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
ZELENI FORUM! najbolji ne-tematski forum na netu :: GASTRONOMSKI KUTAK ZA MRŠAVE I ........... UGODNO POPUNJENE :: RECEPTI KOJE LJUBOMORNO ČUVAM-
Forum(o)Bir: